اهلا بك فى بيتك ووسط اخوتك نتمنى ان تقضى معنا امتع الاوقات وان تفيد وتستفيد

نتمنى ان يعجبك منتدنا وان يحظى باهتمامك

يسعدنا اانضمامك لنا للتسجيل اضغط هنا ثم فعل تسجيلك واذا لم تقم بالتفعيل

سيتم تفعيل عضويتك تلقائيا خلال ساعات اهلا بك


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اهلا بك فى بيتك ووسط اخوتك نتمنى ان تقضى معنا امتع الاوقات وان تفيد وتستفيد

نتمنى ان يعجبك منتدنا وان يحظى باهتمامك

يسعدنا اانضمامك لنا للتسجيل اضغط هنا ثم فعل تسجيلك واذا لم تقم بالتفعيل

سيتم تفعيل عضويتك تلقائيا خلال ساعات اهلا بك

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

2 مشترك

    الفته بالخل و الثوم

    سمر
    سمر
    مشرفة الاقسام الاسرية
    مشرفة الاقسام الاسرية


    <b>الاوسمة</b>الفته بالخل و الثوم A50gdsackar3v06ur0ep
    المساهمات : 132
    تاريخ التسجيل : 10/11/2010
    نقاط : 5598
    [الفته بالخل و الثوم Ayu5nq_th

    الفته بالخل و الثوم Empty الفته بالخل و الثوم

    مُساهمة من طرف سمر الأربعاء نوفمبر 10, 2010 8:15 pm


    صلصه طماطم

    1 حبه طماطم
    2فص ثوم مدقوق ناعم
    1 ملعقه خل 2
    بصل
    2ملعقه سمنه

    الطريقه
    نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج

    ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها

    الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره

    من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل

    عليها حسب الرغبه
    ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا

    اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته

    ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم

    ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس

    الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم

    قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما

    يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه

    مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
    توكل ساخن
    _______________________________
    محشي البطاطس باللحمه الفرومه
    (المقادير)

    [size=16]كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى

    نصف كيلو لحم مفروم

    2 بصله مفرومه

    2 فص ثوم

    2 ملعقه صلصه طماطم

    حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره

    ملح فلفل اسود بهارات شطه

    (الطريقه)

    نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح

    يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ

    فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل

    الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون

    ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح

    نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم

    ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه


    بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

    ونتركها جانبا
    فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح

    ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
    شمس النهار
    شمس النهار
    مشرفة الاغانى
    مشرفة الاغانى


    <b>الاوسمة</b>الفته بالخل و الثوم 321040435
    المساهمات : 354
    تاريخ التسجيل : 14/05/2009
    نقاط : 6413

    الفته بالخل و الثوم Empty رد: الفته بالخل و الثوم

    مُساهمة من طرف شمس النهار الجمعة نوفمبر 12, 2010 5:09 am

    روعه تسلمى ودى اجمل شئ لعيد الاضحى

    كل سنه وكل حبايب رهف بخير وصحه وسعاده


    الفته بالخل و الثوم 30283_126484744137e74254

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 10:33 am